Proiecte
-
Eveniment de lansare: Planul Strategic al României în domeniul Studiilor Clinice
Hubul de Inovație în Sănătate a lansat Planul Strategic al României în domeniul Studiilor Clinice, în cadrul evenimentului organizat sub egida Ministerului Sănătății, Alianței Universitare G6-UMF, Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) și Asociației Local American Working Group (LAWG).
-
Hubul de Inovație în Sănătate: acțiuni prioritare pentru prevenția bolilor cronice netransmisibile și pentru campanii de informare cu impact
Acest nou proiect al Hubului de Inovație în Sănătate a fost demarat în cadrul unui Workshop organizat la București, la care au luat parte Prof. univ. dr. Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Viorel Jinga – Rector Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și Președinte al Alianței G6-UMF, Farm. Elena…
-
Asociaţii de pacienţi (APAA, COPAC) şi Asociația coordonatoare de studii clinice (ACCSCR) se alătură Hubului de Inovaţie în Sănătate
Hubul de Inovație în Sănătate anunță încheierea primelor acorduri de parteneriat în cadrul acestei platforme strategice naționale. Astfel, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) devin primele asociații de pacienți care se alătură Hubului, aducând o contribuție valoroasă la obiectivele strategice ale acestei platforme prin perspectiva…
-
Workshop: Studiile clinice în România – dezvoltarea unui model competitiv până în 2026
Triplarea numărului de studii clinice din România – beneficii pentru pacienți și pentru sistemul de sănătate. Hubul de Inovație în Sănătate, sub coordonarea strategică a Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, lansează primul său proiect în domeniul studiilor clinice.
-
Săptămâna Europeană a Biotehnologiei: 25 Septembrie – 1 Octombrie 2023
Asociația LAWG celebrează anual Săptămâna Europeană a Biotehnologiei printr-o serie de activități dedicate, dovedind încă o dată importanța pe care o acordăm sectorului sănătății și utilizării biotehnologiei în tratamentul pacienților.
-
Hubul de Inovație în Sănătate: proiect de țară pentru un sistem modern de sănătate în România
Revista Politici de Sănătate: Hubul de Inovație în Sănătate, lansat la Palatul Parlamentului în luna mai a.c. reprezintă un pas înainte semnificativ în consolidarea unui sistem de sănătate modern, focusat pe inovare și cercetare, având la bază un parteneriat public-privat în premieră pentru România: cel dintre mediul academic medical, reprezentat de Alianța Universitară G6-UMF (G6-UMF),…
-
Teodor Blidaru – Manager de Proiect pentru Hubul de Inovație în Sănătate
Hubul de Inovație în Sănătate, anunță numirea domnului dr. Teodor Blidaru ca Manager de Proiect, responsabil de coordonarea tehnică și executivă a întregului proiect. Teodor Blidaru va contribui cu o experiență vastă care cumulează activitatea strategică din cadrul Ministerului Sănătății, activitatea academică în cadrul UMF „Carol Davila”, precum și practica medicală cu specializare în radiologie…
-
Lansarea Hubului de Inovație în Sănătate
În premieră pentru România, Ministerul Sănătății, Alianța Universitară G6-UMF și LAWG (membrii fondatori) lansează proiectul național Hub de Inovație în Sănătate, care își propune să devină un element central în cadrul unui sistem de sănătate modern, în concordanță cu prioritățile strategice din cadrul Strategiei Naționale în Sănătate 2023-2030.
-
Memorandum de Colaborare: Ministerul Sănătății – Alianța G6-UMF – LAWG
Ministerul Sănătății, Alianța Universitară G6-UMF împreună cu Local American Working Group au semnat un Memorandum de Colaborare pentru crearea unui Hub de Inovație în sănătate în România, ce are ca scop creșterea rezilienței și sustenabilității sistemului de sănătate din România. Obiectivele Hubului de Inovație în Sănătate în România sunt: Semnatarii Memorandumului au agreat o serie…
-
Raportul Academiei de Studii Economice (ASE): Fondul pentru Medicamente Inovative, 2021
Estimarea impactului bugetar și identificarea surselor de finanțare, inclusiv mecanismele de finanțare complementare pentru constituirea Fondului pentru Medicamente Inovative în România (Programul de Inovație în Sănătate). Sistemul de sănătate reprezintă o componentă esențială a capitalului uman ce susține productivitatea si creativitatea prin îmbunătățirea capacitații fizice si mentale a oamenilor. Asigurarea unui nivel adecvat de investiții…
-
Săptămâna Europeană a Biotehnologiei 2020
Tema Săptămânii Europene a Biotehnologiei 2020 (28 Septembrie – 2 Octombrie) e “Inovația este în genele noastre”. Centrul pentru Inovație în Medicină (InoMed) va marca Săptămâna Biotech 2020 prin ediția a 5-a a Conferinței de Medicină Personalizată, organizată online. InoMed, în parteneriat cu EuropaBio, Local American Working Group, Foundation Medicine și Roche, marchează Săptămâna Europeană…
-
Raportul Office of Health Economics, Fondul de Inovatie Pentru Medicamente din Romania, 2020
În ultimii 20 de ani, în România s-a înregistrat o îmbunătățire semnificativă a stării de sănătate, rata de mortalitate însă rămâne una dintre cele mai ridicate din Europa. Dependența dintre mortalitatea ridicată și cheltuielile de sănătate reduse impune o creștere a investițiilor în sănătate pe de o parte, iar pe de altă parte o menținere…
-
Carta Alba a Inovației în Sănătate
București, 1 octombrie 2019 – Platforma de dialog și cooperare „Resurse pentru Sănătate”, inițiată de Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților și Comisia pentru Sănătate Publică din Senat, împreună cu Local American Working Group – LAWG, a lansat astăzi Carta Albă a Inovației în Sănătate. Platforma „Resurse pentru Sănătate” a fost constituită în…
-
Săptămâna Europeană a Biotehnologiei 2019
Centrul pentru Inovație în Medicină, în parteneriat cu EuropaBio și Local American Working Group, a marcat Săptămâna Europeană a Biotehnologiei prin organizarea ediției a 4-a a Conferinței de Medicină Personalizată, care a inclus și ediția a doua a simpozionului “Valoarea biotehnologiei și a medicamentelor biologice în sistemul de sănătate din România”. Astfel România se alatură…
-
Întâlnirea Grupului de Experți în Biotehnologie și Medicamente Biologice 2019
În prezent, peste 20% din toate medicamentele comercializate sunt fabricate cu ajutorul biotehnologiei și se estimează că în următorii anii se va ajunge la un procent de 50%. Biotehnologia, aplicată în medicină, oferă soluții unor probleme care mult timp păreau imposibil de rezolvat. Peste 350 de milioane de pacienți beneficiază anual de medicamente obținute prin…
-
Platforma „Resurse Pentru Sănătate”
Raportul The Economist demonstrează încă o dată faptul că realizarea unei finanțări sustenabile a sistemului românesc de sănătate reprezintă o provocare actuală și complexă. Având în vedere aceste aspecte, sunt necesare eforturile conjugate și imediate ale tuturor reprezentanților din sistem. Acesta este motivul pentru care, în cadrul evenimentului de la Palatul Parlamentului, din 18 iunie,…
-
Raportul The Economist Intelligence Unit
Astăzi, 18 iunie, este lansat noul raport The Economist Intelligence Unit: ”Modele Europene: Opțiuni pentru finanțarea sănătății și medicamentelor inovatoare în România”, în cadrul dezbaterii speciale din București ”RESURSE PENTRU SĂNĂTATE”. Evenimentul are loc la Palatul Parlamentului, sub auspiciile Comisiilor de sănătate din Senat si Camera Deputaților. Raportul, dezvoltat la solicitarea Local American Working Group…
-
România – Un Hub Biotech al Europei Centrale și de Est până în 2020
InvestRomania și Local American Working Group (LAWG) au organizat in data de 21 iunie 2016, prima conferință anuală de biotehnologie din România, “RoBio 2020. România – Un Hub Biotech al Europei Centrale și de Est până în 2020”. Evenimentul a adus în discuție posibile soluții pentru crearea unui ecosistem favorabil cercetării – dezvoltării în domeniul…
-
Medicamentele biologice în România
Conform celor mai recente date utilizarea biotehnologiei în procesul de dezvoltare al noilor terapii este în creștere și se estimează că pe plan mondial medicamentele biologice vor deveni cele mai utilizate produse medicale în următorii ani. Utilizarea materiilor biologice în medicină are o istorie îndelungată, fiind multe tentative din partea savanților de a folosi microrganismele…