LAWG

Saptamana Europeana a Biotehnologiei

Vezi toate evenimentele

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A BIOTEHNOLOGIEI este celebrată în 2023 între 25 Septembrie – 1 Octombrie și reprezintă un prilej anual de a marca progresul științific în domeniul biotehnologiei. Prima Săptămână Europeană a Biotehnologiei a avut loc în 2013 și a marcat cea de-a 60-a aniversare a descoperirii moleculei de ADN (în 1953).

Conform definiției Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), “biotehnologia reprezintă aplicarea științei și tehnologiei la organismele vii, precum și la părți, produse și modele ale acestora, pentru a modifica materiale vii sau nevii pentru producție de cunoștințe, bunuri și servicii.”

Aplicarea biotehnologiei în medicină determină dezvoltarea medicamentelor biologice și biosimilare, cu beneficii deosebite pentru pacienți. Ca urmare a progresului medical, multe dintre boli pot fi prevenite, iar numeroase decese pot fi evitate prin diagnosticarea și tratarea la timp.

Asociația LAWG celebrează anual Săptămâna Europeană a Biotehnologiei printr-o serie de activități dedicate, dovedind încă o dată importanța pe care o acordăm sectorului sănătății și utilizării biotehnologiei în tratamentul pacienților. Astfel, România se alătură altor state europene care marchează această săptămână de conștientizare la nivel european.

Pentru mai multe informatii despre campanie, urmăriți pagina de LinkedIn:

https://ro.linkedin.com/company/lawg-asociatia-local-american-working-group

 

 Publicat la 11 septembrie 2023