LAWG

Noul Vicepreședinte al LAWG: Frank Loeffler

Vezi toate evenimentele

Local American Working Group - LAWG, asociația care reprezintă companiile farmaceutice lidere la nivel mondial în cercetare și biotehnologie, l-a ales Vicepreședinte pe Frank Loeffler – Manager General Roche Romania, în urma votului companiilor membre în Adunarea Generală.

Frank Loeffler se alătură în Consiliul Director LAWG lui Radu Rășinar, Președinte al asociației și Director General AstraZeneca România, și Adrianei Stara, Secretar General al asociației și Director General AbbVie România. Consiliul Director LAWG va continua să promoveze valoarea inovației și înființarea Hub-ului de Inovație în Sănătate, platformă creată în parteneriat cu Ministerul Sănătății și principalele Universități de Medicină și Farmacie din România, care va sprijini proiecte ce abordează prioritățile strategice din domeniul sănătății, cuprinse în Strategia Națională de Sănătate.

De asemenea, LAWG susține dezvoltarea Fondului de Inovație pentru Medicamente în România. Acest demers este menit să reducă decalajul de acces la inovație al pacienților, de aproape 3 ani de la aprobarea de către Agenția Europeană a Medicamentului până la rambursarea națională, pentru tratamentele care se adresează nevoile medicale neacoperite, în toate ariile terapeutice. Asociația va promova în continuare politici publice și soluții care contribuie la dezvoltarea unui sistem de sănătate performant și rezilient și a unei societăți mai sănătoase.

Sunt onorat să fiu ales Vicepreședinte al acestei asociații reprezentative din industria producătoare de medicamente și doresc să mă alătur eforturilor de a aduce inovația mai aproape de pacienții români prin sprijinirea implementării Fondului de Inovație pentru Medicamente, un segment care lipsește din sistemul de rambursare de astăzi din România”, a spus Frank Loeffler, Vicepreședinte LAWG, Director General Roche România.

Îi urez bun venit lui Frank în echipa noastră și împreună vom continua să implementăm mandatul încredințat de membrii LAWG. Suntem motivați de soluții pragmatice care să asigure viziunea unui standard european pacienților deoarece progresul în medicină curge cu o viteză amețitoare, iar noi avem datoria să asigurăm accesul la inovație pentru pacienții români. Astfel, împreună cu Ministerul Sănătății și Alianța Universitară G6-UMF, LAWG a semnat un Memorandum de Colaborare pentru crearea Hubului de Inovație în Sănătate, care va adresa priorități strategice ale sistemului de sănătate, fiind un element central al unui ecosistem modern”, a adăugat Radu Rășinar, Președinte LAWG, Director General AstraZeneca România.

Sunt bucuroasă că Frank se alătură Consiliului Director LAWG și doresc să ne unim eforturile în extinderea activităților noastre de comunicare, pentru a promova beneficiile inovației asupra vieții pacienților și pentru a ne consolida angajamentul ca partener de încredere al autorităților din sănătate”, a completat Adriana Stara, Secretar General LAWG, Director General AbbVie România.

 Publicat la 1 ianuarie 2023