LAWG

Despre noi

 

Misiunea

Local American Working Group susține dezvoltarea politicilor publice eficiente, care încurajează accesul noilor medicamente, cu impact major în viața pacientilor.

> Ne dedicăm activitatea dezvoltării medicamentelor inovatoare

> Susținem accesul pacienților români la tratamente inovatoare

> Promovăm finanțarea eficientă a sistemului de sănătate, adaptata nevoilor pacienților

> Încurajăm dezvoltarea sistemului de sănătate din România

Despre LAWG

Asociația Local American Working Group (LAWG) a fost înființată în 2010 de către companiile farmaceutice americane prezente in Romania, lidere în cercetare și biotehnologie, ce își dedică activitatea descoperirii de noi medicamente, care reușesc să ofere pacienților o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai productivă. Caracterul distinctiv al LAWG provine din colaborarea cu entitatea Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA), asociație ce joacă un rol decisiv în promovarea inovării medicale.

LAWG își propune, de asemenea, atragerea sprijinului celor mai importanți reprezentanți din sistem și este pregătită să lucreze împreună cu instituțiile statului pentru a găsi soluțiile cele mai bune soluții pentru dezvoltarea sistemului de sănătate.

Conducere

Adunarea Generală a LAWG este entitatea cu rol decizional în cadrul asociației. Aceasta cuprinde reprezentanți ai tuturor celor 14 companii membre, care se reunesc într-un forum unic pentru discuții multilaterale.

Conform Statutului LAWG, conducerea asociației se schimbă la fiecare doi ani, permițând astfel tuturor membrilor să participe la procesul decizional.

Președinte: Attila Fejer - Country Manager Eli Lilly Romania

Vice-Președinte: Christian Rodseth - Managing Director Janssen Romania

Secretar General: Mirela Iordan - Country Manager Pfizer Romania

Conducerea executivă a asociației este asigurată de Directorul Executiv, poziție ocupată în prezent de către Iulia Arif-Percă.