LAWG

Despre noi

 

Misiunea

Local American Working Group militează pentru politici publice eficiente care încurajează patrunderea de noi medicamente cu impact major în viața pacientilor realizate de companii lidere în cercetare și biotehnologie, facilitând accesul public pentru folosirea lor.

LAWG urmărește:

  • Creșterea accesului pacienților români la tratamente inovative;
  • Dezvoltarea unui sistem de sănătate și asistență medicală durabil și stabil în România;
  • Asigurarea transparenței și libertatea informaţiei către pacienţi.

 

Despre LAWG

Asociația Local American Working Group (LAWG) a fost înființată în 2010 de către companiile farmaceutice americane prezente in Romania, lidere în cercetare și biotehnologie, ce își dedică activitatea descoperirii de noi medicamente, inovative, care reușesc să ofere pacienților o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai productivă. 

Caracterul distinctiv al LAWG provine din colaborarea cu entitatea Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA), asociație ce joacă un rol decisiv în promovarea inovării medicale. Membrii PhRMA au investit aproximativ 49.4 miliarde USD în 2010 în dezvoltarea și promovarea de noi medicamente. Suma investită în România de către aceștia se ridică la aproximativ 100 milioane Euro, utilizați pentru cercetare în domeniul biofarmaceutic.

Asociatia Local American Working Group este dedicata sprijinului companiilor farmaceutice lidere în cercetare prin militarea pentru politici publice eficiente care încurajează patrunderea de noi medicamente cu impact major în viața pacientilor și facilitează accesul public pentru folosirea lor. LAWG își propune, de asemenea, atragerea sprijinului celor mai importanți jucători de pe piață și este pregătită să lucreze împreună cu instituțiile statului pentru a găsi soluțiile cele mai bune pentru dezvoltarea sistemului de sănătate.

LAWG abordează o arie largă de activități, pornind de la susținerea politicilor publice care încurajează descoperirea de noi medicamente cu impact major în viața pacienților, până la implicarea în studii dedicate analizei și îmbunătățirii sistemului medical românesc.

 

Conducere

Adunarea Generală a LAWG este entitatea cu rol decizional în cadrul asociației. Aceasta cuprinde reprezentanți ai tuturor celor 10 companii membre, care se reunesc într-un forum unic pentru discuții multilaterale.

Conform Statutului LAWG, președinția asociației aparține, prin rotație, fiecărui membru timp de doi ani, dând ocazia de exprimare și decizie tuturor celor implicati. În semn de respect pentru părțile reunite, orice decizie majoră necesită acordul unanim al membrilor.

 

Presedinte: Calin Galaseanu - Country Manager Bristol-Myers Squibb

Vice-Presedinte: Attila Fejer - Country Manager Eli Lilly

Secretar General: Mihai Diamandopol - Country Manager Abbvie